Dolore passionale!

Det er utrolig inspirerende å høre historien til Joar og Gunvor som kom hit i 2006  – de kastet seg ut i det ukjente og har gjennom hardt arbeid fått både gode viner og økende turisme på Cascina Collina, som lå forfallent og ubeboelig da de tok over. Les gjerne historien deres på http://www.cascinacollina.com

Det er alltid gøy å høre på folk som kan faget sitt og vi var heldige som fikk en liten innføring i hva som kreves av en vinbonde fra plantene beskjæres og passes godt på måned etter måned til vinen er drikkeklar etter en møysommelig og lang prosess. Etter en tur ute i vinmarken fikk vi smake på de edle dråpene på gårdens cantina.

20131204vinsmakingCC

Vinene deres er to røde som er laget på barberadruen og en hvit som er laget på chardonnaydruen. Hvitvinen Piemonte Chardonnay er en prøveproduksjon som ble høstet i 2012 og selges kun her på gården, vi kommer nok til å se mer av denne chardonnayen!

Barbera d’Asti Cascina COLLINA ”passio” er volumvinen til Cascina Collina, det er en fin drikkevin, men passer ypperlig til kraftigere fiskeretter, pizza og småvilt mm.  Vinen kan bestilles på vinmonopolet på bestillingsnummer  5629701.

Otto Filari Superiore NIZZA er gårdens toppvin og innehar den høyeste anerkjennelsen «Nizza» som er oppnåelig for barberavin. En ny årgang av denne vil finne sted på vinmonopolets bestillingsutvalg ila 2014. Dette er en vin med enda mer fylde enn «passioen» og er utmerket til smakrik mat. Begge barberavinene har høstet svært gode kritikker.

Salute!

20131203vinsolnedgang

2 kommentarer om “Dolore passionale!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s