Og jul ble det!

Vi hadde ikke laget de store planene for julefeiringen og vi har begge et avslappet forhold til julen. Det må hverken juletre eller syv sorter til for at det skal bli jul hos oss. Hadde vi hatt jul hjemme i Bergen hadde vi nok gjort mer ut av det, men denne julen bestemte vi oss for å ta litt som den kom, både med mat og det som følger med.  Men selv så mange tusen km hjemmefra smaker det godt med pinnekjøtt på julaften, det er noe med stemningen, lukten og den lange putretiden på komfyren som hører julen til. Vi hadde ikke med oss pinnekjøtt fra Norge når vi dro nedover, men Øyvind sine foreldre som besøkte oss tidligere denne mnd overrasket med pinnekjøtt. Så slik ble det:) Av julepynt hadde vi lite, en prikkete juleduk til et par euro (som nok ikke hadde kommet på bordet hjemme i Bergen:)), litt julekuler og stearinlys. Til dessert ble det hjemmelaget panna cotta med bringebærsaus og etter det var det ikke plass til mer. Til middagen drakk vi en Barbera D’Asti Superiore NIZZA 2012  «otto filari»  som er vingårdens egen vin og som passer veldig godt til saltet pinnekjøtt. (Denne blir tilgjengelig på polet i januar 14.). Vi prøvde også Borgogno sin «No Name 2009», dette er en Barolo vin som kort fortalt er lagret mindre på eik en det som kreves for at en Barolo vin skal kunne kunne kalle seg nettopp det. Denne passet også fint til pinnekjøttet.

20131225OttoFilarimedPinnekjøtt20131225Julepynt20131225PannaCotta20131225snop&vinTil Mia hadde vi pakket inn noen godbiter og en leke hun fikk tidligere i desember, dette er alltid like gøy siden hun elsker pakker. Øynene hennes holder på å trille ut når hun får øye på en. (Og ja, jeg vet at hun er en hund)

20131225Miamed godbit20131225Miapresang20131225MiasofaEn koselig julaften gikk over i en romjul med lite mat og vin for min del. En eller annen form for omgangssyke tok skikkelig tak og sitter fortsatt litt i, men for å se lyst på det endte jeg ikke opp med ekstra jule-vekt dette året. Nå er forberedelsene og pakkingen i gang til en ny epoke: 4 mnd i skihimmelen! Vi drar på tirsdag.

2 kommentarer om “Og jul ble det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s