Franciacorta – italias ukjente bobler

På vei til Stelvio dro Øyvind, Robert og jeg innom en vinsmaking på La Montina. En flott, gammel erverdig vingård med nydelige bobler der de produserer 450 000 flasker i året. Vi hadde bestilt en omvisning på engelsk, men på typisk italiensk vis hadde det oppstått et «grande problemo» og det var ingen engelsktalende tilstede. Jeg har jo ikke akkurat blitt flytende i dette språket (enda:), men vi klarte å få med oss noe av prosessen og historien av vinproduksjonen.

Franciacorta er Italias ukjente bobler og deres svar på den franske champagnen. Frankrike har cremant og champagne, Italia har prosecco og franciacorta. Franciacorta produserers på samme måte som champagne og er ingen blek kopi, den friske norditalienske musserende vinen blir stadig mer populær. Franciacorta ligger midt i Lombardia i nydelig omgivelser sør for Iseosjøen. Generelt har vinene mye til felles med champagne, men franciacortavinene er mindre syrlige og har mer sødme på grunn av et varmere klima. La Montina har 20 års erfaring med produksjon av franciacorta. Check it out:)

20140718Lamontina

20140718Bobler

20140718Enoteca

Skjermbilde 2014-07-23 kl. 20.17.03

IMG_4174

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s