Mens vi ventet på sesongåpning

Etter en forsmak på skikjøring i Livigno i oktober, håpte jeg på sesongåpning i Hemsedal Skisenter i starten av november. Med en måned igjen med fri, hadde vi masse tid til å starte ny skisesong. Og ikke minst, det kriblet allerede i bena etter å stå på ski igjen! Første møtet vårt med Skandinavia og Norge ble grått og vått. Værmeldingene var ikke særlig oppløftende og det var ingen snø å se, hverken i lavlandet eller på Hemsedal. Solen vi hadde blitt så god venn med i Italia var sporløst forsvunnet. Det kommer seg sikkert snart, både snø og sol, tenkte jeg. Evig optimistisk. Først  i morgen åpner skisenteret, 4 uker etter planlagt og to dager før friåret vårt er over.

Det som virket som dårligste start på vinteren på lenge, viste seg å bli ganske bra. Siste ukene har det blitt mange fine randoturer. Det har nærmest vært tomt for folk i fjellet og nedkjøringene har vi hatt for oss selv. Skiturene startet veldig uventet en dag på Rasletind, med utgangspunkt fra Valdresflya. Jeg ble invitert av Ole Kristian Strøm (www.olek.no).  Helt uvitende om hva som ventet og uten forventninger etter halvannen uke med plussgrader og regn her i dalen, kjørte vi avgårde. Like før vi kom på toppen av Valdresflya, to timers kjøring fra Hemsedal, kom vi oss over det lave skydekket som lå som et teppe over hele Valdres. Solen skinte, fjellene var dekket av snø, 6 minus og ingen skyer. Denne dagen blir husket. Her er en video fra dagen som ble laget til FriFlyt og gikk som ild i tørt gress blant skientusiaster. Forrige uke nådde filmen 6000 visninger.

Etter åpningen på Rasletind var sannsynligheten for skuffelser på neste tur tilstede. Tre dager senere kom Håkon Kongtorp til Hemsedal. Det var kommet noe snø her, men i bunn av anlegget var det ikke mer enn 5-10 cm å skryte av. Sulten på skikjøring kjørte vi til Hemsedalsfjellet for å se om det var mulig å kjøre Slettind. Det var ikke mulig. Vi returnerte til skisenteret og tok anleggsveien til Skigarden, halvveis opp i anlegget. Her var det greit med snø og vi gikk til toppen av Hamarheisen. Snømessig var dette overraskende bra for et skianlegg med status to uker til åpning. Forholdene lå til rette for å kjøre ski helt ned til leiligheten i bunnen av skisenteret. Ca. 800 høydemeter nedfart. Selv om det var lite konturer på toppen, var det gøy å kjøre mer ski! Dette gav inspirasjon til flere turer de kommende dagene.

Dagen etter, eller rettere sagt kvelden, ble Totten prøvd ut. Ola Aanjesen ble med på kveldstur med hodelykt opp til høyeste toppen i skisenteret. Med snø, tåke og vind var allikevel humøret på topp og gleden stor da forholdene lå til rette for nok en nedkjøring. Nattskikjøring er og blir gøy!

Med ny god værmelding for Rasletinden og en ivrig Håkon, la jeg turen nok en gang mot Rasletind. Det ble ikke helt det samme denne gangen. Det var helt whiteout. Vi måtte navigere etter GPS for å finne frem. Halvveis mot toppen var det ingen annen forsvarlig løsning enn å snu og følge sporene tilbake. Noen ganger blir det bomtur. Men hyggelig på tur uansett.

Så var det Tinden som stod for tur. Sammen med Tommy Aslaksen (http://tommymultisport.com). Vi gikk fra bunnen av skisenteret. Gode 850 høydemeter opp og det samme ned. Dagen etter ble samme turen gjentatt med Vivie. To supre nye turer. Fremdeles er det en uke igjen til heisene åpner.

Søndag kom vinterens første gode snødump, med i overkant av 50 cm snø! Dette sikrer en sen, men god sesongåpning i morgen og åpner nye muligheter for mer skikjøring. Mandag kveld ble det ny kvledsrandotur. Denne gangen med Vivie. Såhaugløypen ble kjørt i flombelysning og 50 cm nysnø. Herlig mandag!

For å toppe det hele, gikk Vivie, Tommy og jeg til Roni og kjørte lille matterhorn for å avslutte forsesongen onsdag. Aldri før har jeg kjørt ski fra de tre øverste toppene i skisenteret før sesongåpning. Kanskje det blir første og siste gang jeg får være med på dette?

I morgen tidlig åpner skisenteret og randoskiene skal få hvile seg litt. Snakkes i bakken!

test av tekst
Fra Rasletind, 11. november.
Rasletind, selfie
Rasletind, selfie.
Ole Kristian på vei opp til Rasletind
Ole Kristian på vei til Rasletind.
Rasletind, utsikt mot Bitihorn
Rasletind, utsikt mot Bitihorn.
Rasletind, nesten tilbake til bilen. Høstsolen ligger lavt.
Rasletind, nesten tilbake til bilen. Novembersolen ligger lavt.
Håkon Kongtorp. Første turen i anlegget. 14. november.
Håkon Kongtorp. Første turen i anlegget. 14. november.
Håkon Kongtorp i Hemsedalsløype, 2 uker før åpning.
Håkon Kongtorp i Hemsedalsløypen, 2 uker før åpning.
Ned fra Hamarheisen. Litt dårlige siktforhold.
Ned fra Hamarheisen. Litt dårlige siktforhold.
Ola Annjesen på Totten II. 15. november. En annerledes lørdagskveld.
Ola Aanjesen på Totten II. 15. november. En annerledes lørdagskveld.
Ola Aanjesen
Ola Aanjesen.
Tommy Aslaksen på vei til Tinden. 20. november.
Tommy Aslaksen på vei til Tinden. 20. november.
Tommy Aslaksen. På vei ned fra Tinden.
Tommy Aslaksen. På vei ned fra Tinden.
Vivie, ned fra Tinden. 21. november.
Vivie, ned fra Tinden. 21. november.
Vivie kjører sykkelelement utenfor tindenheisen.
Vivie kjører sykkelelement utenfor tindenheisen.
Kveldstur i anlegget. 24. november. Med Vivie.
Kveldstur i anlegget. 24. november. Med Vivie.
Med såhaugløypen i sikte
Med Såhaugløypen i sikte.
Kveldspudder i såhaugløypen
Kveldspudder i Såhaugløypen.
Av med feller og klar til nedkjøring lille matterhorn. 25. november med Vivie og Tommy Aslaksen.
Av med feller og klar til nedkjøring Lille Matterhorn. 25. november med Vivie og Tommy Aslaksen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s