Rosendal Skifestival 2016 Melderskin 1426

Denne turen glemmer jeg aldri. (ja jeg vet jeg har sagt det før, men helt seriøst dette var virkelig enestående)

Noen ganger stemmer absolutt alt. Da vi lettet på gardinen dag 3 på festivalen og kikket gjennom vinduet og utover fjorden, var det bare å hive på seg ski klærne, få i seg frokosten og smøre seg en solid matpakke. Denne dagen kom til å bli uforglemmelig bra. Jeg glemte fort stive muskler og ømme kneledd, i dag var det tid for Melderskin, Rosendals høyeste fjell.  Og det under en blå himmel uten så mye som et vindpust, i tillegg var snøen å regne som «verdensmesterføre» -den beste form for vårsnø, solid snø som det bare er å ligge på skjær i, og et lett øverste lag nok til å gi deg akkurat nok snøsprut i hver sving.

De første 600 høydemeterne trasket vi relativt effektivt med skiene på sekken med en gjeng motiverte entusiaster. Med lave temperaturer på natten var det beinhardt føre oppover skogen og best å boote så langt det gikk før vi kom opp i solen. Så var det bare å labbe videre med feller til siste del av oppstigningen som er med stegjern på beina oppover kammen til toppen. Denne dagen fikk vi gode spor oppover i mye snø så det føltes helt greit å gå opp til tross for at det var et parti som var luftigere enn det hadde trengt å være.

Denne dagen var det ikke bare en belønning å stå på toppen og kjøre ned, men hele turen var fantastisk og nedkjøringen i midtrenna sto i stil med resten. Denne rennen er 45 grader, men med mye vær fra sør den siste tiden var den nok noen grader slakkere og der var heller ikke noe skavl på toppen. Det var bare å sleppe seg laus og kjenne på livsgleden. Og ja, jeg fikk førstesporet. Helt greit i grunn når vi var 15 stk som skulle ned samme sted:)

Det første jeg tenkte når jeg hadde kjørt ned midtrenna var at jeg ville gå opp igjen for å kjøre den en gang til og det første jeg tenkte da vi senere på dagen dro fra Rosendal var at her skal jeg så absolutt tilbake. Som regel er det første jeg tenker etter hver tur, i hvert fall nesten alltid , at jeg kunne vært på tur hele tiden. Det er viktig med drømmer, de kan plutselig bli virkelig.

Noen av bildene er tatt av Ingvild Hovden:) Takk!

Tusen hjertelig takk for turen, Alexandra. Rosendal var et av vinterens absolutte høydepunkt!

vvatn

vvatn-129

vvatn-122

vvatn-106

vvatn-90

vvatn-71

vvatn-51

vvatn-45

vvatn-33

vvatn-28

vvatn-19

Neste stopp: min skifestival nr 2 – Basecamp Sognefjorden. Hurra!

En kommentar om “Rosendal Skifestival 2016 Melderskin 1426

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s