Basecamp Sognefjord 2016 Store Ringstind 2125

Denne turen er en klassiker og regnes som en av de fineste i Hurrungane. Selv om anmarsjen innover Ringsbotn kan virke lang er omgivelsene heller inspirerende å traske innover i. Her har du Store Ringstind foran deg,  Dyrhaugstindane og Lauvnostind på hver side av dalen og store, mektige breformasjoner. Det er midt sagt spektakulært.

Det kan ikke være mange vindstille dager på toppen av Ringstind eller i Jotunheimen forøvrig, men det hadde vi lørdag 23.4.2016. I tillegg var det strålende sol og et glitrende lag med nysnø da vi begynte å gå innover den lange Ringsbotn før vi kunne begynne oppstigningen til toppen.

Ingen av de bratte partiene krevde stegjern siden det var godt med snø og fine forhold, også den litt utsatte traversen var fin å gå uten skarejern. På breen gikk vi uansett med sele for å være på den sikre siden, da ville vi være rustet om det skulle dukke opp en «one in hole» situasjon. For selv om dette var en skikkelig postkort-tur, krever denne turen, som alle andre turer, at du er rustet for dårligere forhold og at du vet hva du holder på med.

Nedkjøringen ble prikken på i`en og glisene ble bare større og større, med tørr og fin snø på et solid grunnlag ble det nok en dag på «verdensmesterføre» denne våren.

Takk for turen til hele gjengen som var med, spesielt til i Anja, Beate og Trude for en særdeles lattermild vei til topps. Jeg ler fremdelses:) Og jeg gleder meg til flere turer!

Ringsbotn

Ringsbotn1

Beate og Trude i Ringsbotn

Beate og Vivie foran Ringstind

Beate foran Ringstind

Ringstind

Booting

 

traversen

Trude og Vivie

Himmelen

Sjarmøretappen

Girls on top

Toppen

Nedkjøring Vivie
Foto Bjørn Atle Jacobsen

Vivie, Anja og Trude

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s