Drømmeåret som ble virkelighet

Flokken har følgende medlemmer: Øyvind, Vivie og Mia (hunden) -vi oppfyller drømmen om å bo 1 år i Italia. Etter flere hektiske år hjemme bestemte vi oss en dag for å leie ut leiligheten, pakke med oss det vi måtte få plass til i bilen og sette snuten mot Italia. Jeg fikk permisjon fra jobben min og Øyvind er selvstendig næringsdrivende. Sammen nyter vi en ny hverdag med mye aktivitet- vi har ikke angret et sekund.

Om noen hadde spurt oss for 1,5 år siden hva vi kom til å gjøre i 2014 hadde vi nok svart at vi kom til å være i Bergen. Lite visste vi da at vi kom til å pakke sammen livet vårt hjemme og ta med oss hunden vår for å være et år på reise. Sånne idéer pleier å være noe vi snakker om og sjelden realiserer. Ballen begynte å rulle da jeg en grå og regntung mandag ettermiddag begynte å drømme om hvor deilig det hadde vært å gjøre noen annerledes, oppleve en annen hverdag,  ikke gå i samme tralten hjemme hver eneste dag. Tenk hvor deilig 1 år i Italia hadde vært? En sesong på ski i Italia?

Italia har på mange måter vært favorittdestinasjonen vår, vi har hatt flere ferieturer hit. I våre øyne har Italia «alt», god mat, fantastisk vin, en passe avslappende og laidback holdning til ganske mye og ikke minst en fantastisk natur som både byr på en deilig riviera, men også fantastisk skikjøring i alpene. En kombinasjon av dette må jo bare bli bra? Vi klarte ikke helt å slippe denne tanken og etterhvert som denne drømmen fikk modnes litt fant vi ut at timingen var veldig bra. Øyvind solgte seg ut fra revisjonsselskapet han var medeier i og ble langt på vei fristilt fra å være bosatt i Bergen. Vi begynte så smått og  planlegge og jo nærmere vi gikk i detaljene jo mer så vi at dette lot seg gjennomføre.  Jeg fikk innvilget permisjon fra jobben og brikkene begynte å falle på plass.

Da vi begynte å tenke på hvilke steder i Italia vi ville besøke og hva vi ville med dette året sto en sesong i alpene høyest på listen. I februar 2013 dro vi en uke på skiferie til Alagna Valsesia som vi hadde hørt veldig mye bra om og etter å ha sett stedet og fjellet var dette et enkelt valg for skisesongen 2014.  Stedet huser ca 400 fastboende og ligger innerst i en dal i nord-Italia på grensen mot Sveits. Her er det fantastisk bra offpist muligheter og vi kommer oss opp på 3300moh med heissystemet.

Bloggen handler om vår nye hverdag i Italia både med og uten ski på beina og forhåpentligvis kan den bidra til å gi inspirasjon for deg, enten det er å oppfylle små eller store drømmer, feriereiser eller å ta helt andre valg i livet.  Jeg har puttet meg selv langt ut av komfortsonen med å dele biter av livet vårt på en blogg, men jeg innså raskt at vi allerede hadde tatt et godt steg ut av komfortsonen  – så hvorfor ikke bare ta det helt ut?

IMG_8142

 

5 kommentarer om “Drømmeåret som ble virkelighet

  1. Tilbaketråkk: En ny hverdag | FruB

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s